Био козметика

„В епохата на излишъка от козметика идва момент, когато мислите за качеството и значението на продукта. Днес за мен е важно да не популяризирам марка или красив буркан, но нещо наистина ценно – кремът ми трябва да е направен от натурални съставки, не искам да нараня или лицето си, нито планетата, ”Миранда Кер, една от най-големите високоплатени модели на света. Така малък абзац в Instagram определя нов подход в областта на красотата – биокозметика от билкови съставки.

БИО КОЗМЕТИКА

Какъв продукт може да се счита за „био“? Първо, 90% от него трябва да се състои от вещества от растителен произход. Вторият въпрос е, че растенията могат да растат само в полета, където не се използват химически торове и не се използват инсектицидни средства. Тези земеделски земи трябва да бъдат сертифицирани от местните министерства на земеделието. Съгласен съм, че спазването на всички тези условия не е лесна задача. Освен това вещества могат да бъдат получени от растения само по метода на екстракция. Освен това, изискването засяга активните съставки, консервантите и оцветителите. Оказва се, че естествената козметика може да бъде направена от ограничен набор от компоненти, просто защото не всички могат да бъдат „извлечени” чрез екстракция. Ето защо органичните кремове се развалят по-бързо. Средният срок на годност на такива средства в отворена форма – не повече от 1-2 месеца.

БИО ТРАДИЦИИ

Био-козметиката може да съдържа не само екстракти, но и натурални прясно изцедени сокове. Тази технология за първи път е предложена в средата на 20-ти век от немския фармацевт Валтер Шьонбергер. Днес козметиката, която получи името на своя изобретател, се прави точно преди един век. От ранна сутрин фермерите отиват на полетата в предградието на Щутгарт, където събират свежа маточина, розмарин, градински чай, артишок или хвощ. Всички съставки се изпращат незабавно във фабриката, сортират се и в 9 ч. Полученият сок вече се използва за производството на козметика. Тази технология помага да се запазят всички предимства на пресни пресовани растения без използването на алкохоли, ацетони, разтворители, консерванти и ГМО. Шампоани, балсами и стайлинг продукти за грижа за косата внимателно се грижат за къдриците, борейки се с най-честите проблеми – разделени краища, пърхот, загуба на блясък и загуба.

НОВ СВЯТ

Органичната е и определена философия. Въпреки факта, че такива козметични продукти са 12-20% по-скъпи, можете да сте сигурни, че плащате предимно за качествен продукт. Трябва да се подготви за факта, че биологичният крем не дава бърз ефект. Като правило, резултатът се постига след няколко месеца използване на продукта, но също така продължава дълго време. Учените все още не знаят как силикони, парабени и рафинирани продукти, които се съдържат в 80% от неорганичната козметика, действат върху кожата в дългосрочен план. Но ние знаем, че ехинацеята в състава на крема не може да причини вреда, това се потвърждава от вековното му използване. Органичните шампоани нямат постоянен мирис на синтетични ягоди, но могат да миришат меко като бреза или градински чай. Например, всички Schonenberger продукти за коса и тяло на основата на сокове имат приятен естествен аромат – той се дава от етерични масла или растителни екстракти, а не от синтетични аромати. Срокът на годност на средствата се осигурява от комбинация от суровини, рецепти, специално подбрани материали и внимателна обработка на суровините в съответствие с изискванията и стандартите на международния стандарт BDIH / Cosmos BDIH за биологична козметика. Такава козметика е подходяща за цялото семейство и спомага за опазване на околната среда.

Вашият коментар