Верните стъпки към по-секси коремче

Притеснявате се, че коремчето си стои и натрупванията в тази област не ви харесват?

Трябва да започнем с това, че нищо не е загубено, няма значение в тийнейджърска възраст ли сте, млада жена с натоварен график или вече майка на две деца.

 1. Хранете се максимално здравословно и добавете повече протеини за сметка на въглехидратите. Не е задължително да махнете напълно храните с въглехидрати, но наистина е важно да увеличите белтъчините за да започне да се топи коремчето.
 2. С едно или две хранения на ден не се отслабва, трябват ви поне четири за добри резултати и контрол на апетита.
 3. Спите ли достатъчно? Под голям стрес ли сте? Пренебрегваме тези фактори, а те ни угояват допълнително и съсипват метаболизма.
 4. Да ходите повече е клише от една страна и добро начало от друга – увеличете движението.
 5. Тренирайте поне малко, ако не сте фен на тичането или друго кардио, тогава си потърсете силови тренировки с тежести или направете съчетание между различните стилове на трениране.
 6. Всички си знаем коремните преси, но те никога не са достатъчно ефективни сами, правете планк, а ако толкова държите на пресите си запазете и тях в тренировката.
 7. Глътнете корема и по-точно се старайте да ходите изправени и със стегнат/прибран поне малко корем.
 8. Не всички мазнини, които ядем са враг. Включете кокосово масло в менюто, то може да замести част от другите мазнини ежедневно. Има проучвания, че работи за топене на коремчето и е вкусно. Достатъчни са 30 милилитра или две супени лъжици на ден.
 9. Добавете полезна риба всяка седмица. Друг важен елемент от храненето е да се включи хубав ябълков оцет в режима ви, може да го разтваряте и пиете с вода или да подправяте храната, нужната доза е една супена лъжица.
 10. Когато ви се дояде нещо вредно, първо изчакайте 10-15 минути, пийнете чаша или две чиста вода, хапнете малко ябълка и ако след това все още ви се хапва си вземете умерена порция без да се самообвинявате. Хора сме все пак! Може да се награждавате с черен шоколад понякога, той е по-полезен и в разумни количества ще работи за вас, разделете си 100 грама за две седмици.
 11. Пийте достатъчно вода, трябва да бъде по литър на всеки 25 килограма тегло.
 12. Правете стимулиращи кръвообращението масажи – със специална гъба, твърда четка, меден или друг с вакуум.
 13. Изберете си подходяща козметика или хубаво масажно масло за да подобрите състоянието на кожата и да подчертаете коремчето, което се извайва.

Вашият коментар