Как да организираме моминско парти?

Young girlfriends celebrating bride night. Bride is wearing a veil and a T-shirt with the inscription ''BRIDE'', bridesmaids are wearing T-shirt with the inscription ''Squad''. Thez are laughing, dancing and singing. Room is decorated with star and heart shaped balloons.

Моминското парти е най-вълнуващият момент за бъдещата булка преди сватбата. То е приятно изживяване на последните момински дни с най-близките: приятелките, които са нейният антураж на сватбата. Макар да не е български обичай, напоследък все по-смело навлиза като традиционно празнуване сред бъдещите булки.
Трудно ли е да се организира моминско парти и какво трябва да се има предвид при неговата подготовка?

Моминското парти – поне седмица преди големия ден

Най-добре моминското парти да е поне една седмица преди сватбата, за да не се чувства бъдещата булка напрегната, а да успее да се отпусне и да се забавлява.

Най-често моминското парти се организира от нейните дружки, а булката не знае нищо освен деня и часа. Тя е „въвлечена“ в купона, който ще ѝ остави отпечатък завинаги.

Какво е необходимо за моминското парти?

Предварителна резервация на мястото, където ще е купонът

Ресторант, бар, дискотека или в домашна среда – каквото и място да изберете за празнуването на моминското парти, важното е то да е подготвено за булката. Украсата е много важна, защото внася усещане за празничност. Освен цветя, балони и пъстри конфети, може да изберете интересни чаши или чинии, с ръчно изобразен лик на всяка от шаферките, или с надпис на предстоящата моминска вечер. Така всяка чашка ще остане за спомен след събитието.

Важно е да сте уговорили предварително какво обича булката. Обикновено кумата прави тази организация: тя резервира, оформя финансовата част и информира всички останали. Важно е мястото, което изберете за провеждане на партито, да е по вкуса на булката, за да ѝ останат хубави спомени. Ако изберете да правите различни игри или забавления, изберете мястото с подходяща акустика и светлина. Ако е бар или дискотека, ще ви е трудно да създадете подходящата атмосфера.
Специално облекло за всяка

Летни, персонализирани дамски тениски или потници с щампа „Най-готината булка“, „Палавата кума“ и други са идеалният избор за моминско парти. Така се създава атмосфера за истински купон, правят се  разчупени снимки, спомен са за всяка една от дамите и не на последно място – булката се чувства специална. Внимателно изберете номерацията на тениските/потниците при поръчка, така че да станат на всички. Важно е всяко от момичетата да се чувства комфортно, за да може да допринесе за празника. Поръчайте ги поне седмица и половина по-рано за всеки случай. Ако бройката е по-голяма – минимум 2 седмици, за да няма изненади. Тениската, която е за булката, ѝ се дава когато се появи на мястото, за да бъде изненадана.

Торта или други забавни десерти в зависимост от булката

На повечето момински партита предварително се поръчва торта. Тя е с формата на мъж или нещо закачливо като надпис, картинка или фигурка. Идеята на тортата е по-скоро да забавлява, отколкото да бъде удоволствие за вкусовите рецептори. Но все пак, ако вашата булка предпочита да прескочи тази част, може да измислите нещо друго. Коктейли, сладки, соленки или нещо друго също върши работа за моминското парти.

Малки подаръци за спомен със сантиментална стойност

Обикновено, под подаръци се разбира разни вещи, които ще послужат на булката съвсем скоро. Може да са закачливи като бельо, уреди за дома, или по-практични като тенджери, чинии, чаши, сервизи и други. Ако не искате да ѝ подарявате такива неща, може просто да организирате общ подарък, свързан с нещо, което е споделила, че иска: посещение на някое събитие, масаж, ваучер за маникюр и други. Ако все още не сте измислили, ето и някои добри идеи за женски подарък.
Тук е и частта, в която може да се играят игри, да се гледат снимки, да се обсъждат спомени с булката и така нататък. Изберете по ваш вкус в зависимост от темперамента на булката. Не забравяйте: тя е най-важна. Нека бъде безкрайно щастлива и обичана през цялата вечер.

Моминското парти е било успешно, ако накрая всички са изпълнени с емоции, а булката е проляла няколко сълзи, но е щастлива от своя избор и от прекрасните хора в живота ѝ.

Вашият коментар