Нов сезон, нови обувки?

С настъпването на хладните дни от годината, идва и промяната на облеклото ни, както и на обувките.

През прехода от лято към есен, последните седмици можем да се нагледаме на забавна гледка от всякакъв вид обувки по краката на дамите. Някои дами „скачат“ от сандали направо в ботуши, други внимателно подбират всеки чифт. И при двата случая се нуждаем от изваждане на едните и прибиране на другите обувки. В преходът със затворени обувки, правим по-плавна замяна на летните. Започва едно велико лутане в подредбата на сезонните обувки. Всяка жена в този момент малко полудява с чуденето от сорта на „това ще нося, онова няма да нося“. И повечето кокетки просто зарязват всичко старо и си купуват нови обувки за сезона. Есента е такъв  шарен сезон в който не можем и сами да преценим, какво да обуем, което да си пасва с времето.

Най-актуални през последните години са еспадрилите и спортните кецове. Този вид обувки са предпочитани от много момичета, защото са удобни и практични и най-важното пасват си с почти целия ни гардероб. Класика са и малките, ниски пантофки. Общо взето през есента имаме доста по-голям избор за сметка на останалите сезони.

Маниачките на тема обувки и през този период от годината не остават по назад и си купуват доста повече чифтове обувки от необходимото. Обуват ги може би по два пъти, тъй както на всички ни е известно, че есента е малко кратка. Естествено за удоволствието тази цена си струва. Интересен факт е също, че изваждаме каквото имаме в шкафа уж за да го носим през разхлаждащия сезон, но така и не стигаме дотам, че да използваме тези обувки. И така пак по реда си, те се прибират обратно за следващата година, докато накрая просто не изхвърлим цяла чанта с обувки. Забавно, но е факт, че този процес се наблюдава масово при нежния пол.

В крайна сметка няма значение дали обувките ни са нови или от преди няколко години. Важно е само те да ни харесват, да ни бъдат удобни, да се чувстваме комфортно с тях. Също да пътешестваме по места, които ни зареждат и ни носят положителна енергия. Само модата се мени, сезоните си остават едни и същи.

Вашият коментар