Правата рокля – класика и винаги актуална

Това е моделът рокля, който веднъж създаден се превръща във вечна класика.
Правата рокля ефектно подчертава фигурата и скрива нейните недостатъци. Но най-характерното за нея е, че тя е универсална дреха. Този модел рокля може да изглежда строго и делово, но и тържествено и празнично. Кройката на правата рокля е изключително семпла. Това е модел рокля без ръкави, с миди дължина и полукръгло деколте. Но с времето моделът се е видоизменял и са излизали на мода нови негови варианти: къси рокли, дълги рокли до земята тип „русалка”. Но всички те имат общи черти: втален силует, това е рокля, която не е рязана в талията, има свивки на талията и гърба. Правата рокля подчертава красивите извивки на женската фигура, акцентирайки върху тънката талия и съблазнителните бедра. Модерни са деколтета във формата на сърце, квадратно каре или овално. При официалните рокли се срещат и асиметрични деколтета.

В зависимост от сезона, за който е предназначена роклята, се срещат и модели с дълги ръкави или с открити рамене и презрамки. В зависимост от кройката и материята, от която е ушита роклята, тя може да бъде в делови стил, ежедневна или вечерна, коктейлна рокля. Т.е. правата рокля е незаменим елемент от гардероба, базова дреха, с помощта на която можем да създаваме разнообразни визии.

Правата рокля за офиса трябва да бъде под коляното с умерено деколте. Не са препоръчителни цепките, прозрачните и дантелени елементи и други „откровени” детайли. Роклята може да бъде с ръкави с различна дължина. С ¾ ръкави се шият модели, които могат да се носят без връхна дреха. А за офиса се носят и модели без ръкави, които се комбинират със сака и жакети.

Стилно изглеждат модели с якичка от контрастен цвят или столче-яка. Но може да се избере и модел с класическо лодка деколте. Роклите за офиса трябва да са от материя, която добре подчертава линията. Това може да бъде габардин, вълнен плат, смесени тъкани на основата на памук и др. Често правите рокли се шият с цип на гърба или отстрани, и по-рядко – с цип отпред или копчета. Разцветката на офисната рокля се определя от изискванията на компанията, ако има такива. Класическото решение е черната рокля. Тя може да се комбинира с бяло, червено или бежово сако. Не по-малко елегантно изглежда и сивата права рокля. Тя може да бъде и в графитно сиво и в съвсем светло гълъбово сиво.

Също добър избор за офиса са рокли в приглушени оттенъци на синьото /особено съчетано с черно/, бежово и кафяво. Десенът може да е не само едноцветен, но и каре или райе.

С какво да комбинираме роклята за офиса?

Идеално подхождат класически обувки или ботуши. Аксесоарите нека бъдат скромни, достатъчни са и само обеци.

В случай, че веднага след работа ви предстои тържествена вечеря, можете много бързо да превърнете офисната рокля в празничен тоалет. Просто сменете обувките с изящен модел с тънко токче. Чантата заменете с чанта тип клъч.

Вечерните аксесоари към правата рокля могат да бъдат по-големи обеци и колие, подходящо към деколтето на роклята. Ако моделът на роклята не позволява да се сложи колие, изберете просто красива гривна. Още една идея за преобразяване: строгото офисно сако можете да замените с романтично болеро или красив жакет.

Правата рокля е винаги добър избор за всеки сезон и всеки повод, и подхожда на всеки тип фигура. Носете я с радост и удоволствие!