В света на бялата козметика за лице – серумите и околоочните кремове

Винаги обичаме да дискутираме теми, обвързани с бялата козметика за лице. Твърдо заставаме зад убеждението, че красивата и изящна кожа е продукт на много грижи, внимание, постоянство и нанасяне на правилните продукти. Ето защо определяме като изключително важно клиентите да познават в детайли някои от най-важните козметични артикули, взимащи участие в ежедневната рутина на мнозина.

Насочваме вниманието си днес към два продукта от света на бялата козметика за лице, които са колкото и важни, толкова и сякаш обгърнати в мистерия. Когато споменем козметика за лице, обикновено се досещаме само за измивни продукти, кремове и маски. Често получаваме въпроси, свързани със същността на серумите или пък дали наистина е необходимо да прибягваме до околоочни кремове. Затова решихме днес да ви запознаем в повече детайли именно за този тип продукти.

Използването на бяла козметика за лице не се изчерпва само и единствено с употребата на кремове и маски

Вече споменахме, че козметичният свят предоставя много по-голямо разнообразие от продукти от тези, които сме свикнали да използваме ежедневно. Безспорно е вярно, че е от съществено значение да използваме задължително измивни продукти и подходящи кремове с хидратиращ или подхранващ ефект. Важно е, обаче, и да не ограничаваме разкрасителната си рутина само и единствено до абсолютния минимум.

Серумите представляват цяла категория от продукти от бялата козметика за лице, предназначени за дълбоко действие и с цел третиране на конкретни дерматологични проблеми. Докато кремовете са с по-универсален характер и са предназначени за всекидневна употреба, то серумите за лице се включват в играта тогава, когато е налице по-специфичен тип нужда на кожата. Казуси като акне, комедони, прекомерно мазна или твърде лющеща се кожа, понижена хидратация и пигментни петна са все причини, налагащи необходимостта от включване на серум в ежедневната ни рутина. Серумите притежават силно концентрирани формули и по-големи молекули на активните съставки – така се осигурява проникване в дълбочина и в пъти по-ефективно действие.

Околоочните кремове са друг продукт от света на бялата козметика, който често бива подценяван и подминаван. Важно е да се отбележи, че тяхната цел е да третират по възможно най-нежния начин извънредно нежната и тънка кожа около очите – не е препоръчително в зоната да нанасяте агресивни и прекалено силни продукти. С помощта на околоочните кремове ще успеете да възспрете появата на бръчки и фини линии, както и ще преборита умората, подуването и тъмните кръгове.