Етапи при ремонт на апартамент

В тази статия ще разгледаме какви са етапите при ремонт на вашият апартамент. Важно е да се разбере, че всеки случай е индивидуален и често зависи от клиенти, неговите нужди и желания и обекта, който има да се работи и ремонтира. Ако имате напълно празен апартамент, тогава услугата включва:

  1. Монтаж на прозорци и входни врати е приоритет, създавайки изолация на жилищната част.
  2. Отстраняване на подови дефекти, създаване на равна повърхност за полагане топлозиолация на пода.
  3. Окабеляване на комуникации. Често в апартамент в нова сграда е необходимо окабеляване на водопроводни тръби, както и електрически кабели. Това се прави според стандартите в стените, като се вземат предвид изискванията на регулаторните документи.
  4. Подравняване на стените. Това е важен етап, който определя количеството ресурси, изразходвани в бъдеще за създаване на комфорт в апартамента. Шпакловане на целият апартамент и заравняване на стените.
  5. Окабеляване за отопление. Важен етап, чието качество ще ви позволи да се затоплите в апартамент или къща. Процедурата често се комбинира с елементи от монтажа на изолационни плочи, което гарантира повишен комфорт.

Входни врати и прозорци

Микроклиматът и комфортът в апартамента се определят пряко от качеството на монтажа на входни врати и прозорци. При груб завършек се извършва процедурата по монтаж, но е придружена от по-евтини материали. Препоръчително е незабавно да се сменят евтините прозорци и врати, за да се повиши безопасността и сигурността на жилищата, в почти всички нови сгради.

Прегради и стени

Преобладаващата монолитна конструкция дава на собствениците на апартаменти в нова сграда поле за въображение при варианти за планиране, като поставят дялове

и стени. Тук трябва правилно да подходите към формирането на собствен план, така че помещенията да са възможно най-удобни и ергономични. Планирани са панелни къщи, но в този случай дялове може да трансформира стаите и да създаде по-високо ниво на комфорт.

Електрически инсталации

Животът на съвременния човек не може да се представи без постоянен достъп до електричество. Днес има редица изисквания, които ви позволяват да създадете най-доброто оформление за ергономичност, осветление и електрическа безопасност. Процедурата обикновено започва с планиране, което трябва да отговаря на стандартите.

Необходимо е ясно да се изчислят нуждите, да се разделят потребителите на групи за по-ефективно използване на електроенергията.

Канализационни тръби и парно

Въпреки различните цели, тук работата се извършва с тръби. Всеки тръбопровод трябва да остане непокътнат, да не се срине поради налягане или външни влияния. За да монтирате правилно възлите, трябва да вземете предвид изискванията за размерите на водопровода или разположението на радиаторите по стените. Топлинната тръба често е допълнена с топлоизолация, която помага за запазване на топлината и осигурява комфортен живот. Полагането на всички комуникации в апартамента винаги се извършва преди завършване.

Стенна мазилка

Измазване на стени – това е важен етап, който създава гладка повърхност на стените в апартамента, за последващо висококачествено нанасяне на довършителни покрития. Идеите за дизайн могат да бъдат реализирани само ако повърхността на стените е добре подготвена.

Това важи и за тавана, който също се подготвя. Логичният извод е почистването на помещенията. Всичко се извършва по индустриална технология, което гарантира високо ниво на качество.

Източник: https://remontnapokrivibg.eu/