Как да изберем подходящия сватбен фотограф?

Ще ви посъветваме какво да изберете, за да не се натъжавате от по -ниско качество или лоши снимки. Изборът на подходящия сватбен фотограф е изключителено важен за вашият сватбен ден.

Нека започнем с това, че сватбеният фотограф е де факто единственият от (външните) доставчици на услуги за вашата сватба, който ще прекарва много време с вас не само през самия ден, но преди всичко в резултат на работата му с вас вероятно ще бъде до края на живота му. Сватбените снимки и пръстените всъщност са единствената осезаема инвестиция, която ще ви остане след сватбата. Сладкиши, цветя, музика и още повече изчезват на следващия ден като пара над тенджера. И така, как да инвестирате добре парите си?

 

Тези три критерия са особено важни за избора на сватбен фотограф

  • Личността на фотографа
  • Резултатът от работата му – фотографии
  • Цена

Личността на фотографа

Неговата човешка природа, както и професионалният му подход и общуването с вас, са от съществено значение. Сватбеният фотограф ще прекара много време с вас, особено с булката (независимо дали ви харесва или не) и ще стане част от сватбата. Със сигурност можете да разчитате до известна степен на ода на уебсайта на фотографа, както и на рецензии от други булки, когато избирате фотограф, но само вие можете да изпитате директно преживяване.

Малцина имат лукса да имат две сватби и биха могли да имат повече опити да избират. Ето защо, лична среща със сватбен фотограф, независимо дали от любопитство или поради чисто практически причини, трябва да е начело в списъка с неща, които трябва да се правят преди сватбата и преди подписването на договора с фотографа.

 

Резултатът от работата на фотограф

Резултатът, който получавате след сватбата, са (най -често) фотографии. Нека разгледаме по -отблизо. Какви снимки? Какъв стил? Каква форма ще приемат снимките? Отпечатано? В албума? Файлове на компактдиск? (ще прочета ли изобщо компактдиска?) Колко снимки ще получа? Ще бъдат ли променени? Как се коригира? Автоматично?

Има повече въпроси, отколкото можете да си представите. Всеки търси нещо, което ще му хареса в началото. Някои харесват черно -бели репортажи, други ярки цветове. За някои документално събитието, което не е документирано, е по-близко, други харесват силно художествено представяне на фотографии.

Добрата новина е, че доста професионални фотографи могат да ви предложат комбинация от доставени снимки до известна степен (сватбата има много събития). Възможно е частично чрез кореспонденция да се решат и други въпроси относно снимките, но е по -лесно по време на лична среща с фотографа.

 

Например, едва ли можем да си представим разликата между албум от един фотограф и албум от друг фотограф и дори те да имат еднакъв размер и само различна цена. Това е подобно на избора на чанта. Можем да намерим хубава снимка на дамска чанта в интернет и ще я купим. Тогава ни свършва истинска дамска чанта, която обаче далеч не е това, което си представяхме от снимката. В същото време успяхме да избегнем такова разочарование, като отидохме в магазина, видяхме как изглежда наистина и решихме въз основа на собствения си опит дали предпочитаме от пазара на страхотна цена или по -скоро от Prada за различна цена, но и различно качество ..

 

Цена

Както се казва: „Парите са на първо място“. Или: „Не съм достатъчно богат, за да купувам евтини неща“. Или както казват някои булки: „Ако можех да променя нещо, щях да инвестирам повече в сватбени снимки. Късно е след сватбата. “

Разбира се, цената може по определени начини да посочи какви продукти и услуги предлага фотографът. Като цяло може да се каже, че начинаещите фотографи са около 600-700 лв ще можете да избирате между професионални фотографи, а ако искате сватбен специалист с добро обслужване и продукти, инвестицията във вашите сватбени снимки ще бъде 1300-1500 лв. и повече.

Решението дали да изберете този или онзи фотограф не трябва да се влияе директно и само от цената. В крайна сметка фотографите и тяхната работа не са ролки в супермаркет. Тяхната ангажираност, създаване и резултат от работата с вас ще бъде до края на живота ви