Осветителни тела – тенденции в дизайна

ГамаЛайт

Вътрешното осветление е ключов момент в дизайна на Вашия дом. Чрез осветление, можете да манипулирате атмосферата у дома единствено с това как позициониране осветлението и вида осветителни тела, които сте избрали. Подходящото осветление е различно от стая в стая, това което е чудесен избор за хола, не е непременно удачно в кухнята или спалнята.

 

Осветлението има за цел да отразява функциите и усещането на всяко отделно пространство. Осветлението в дизайна постоянно се променя, благодарение на нови SMART решения или пък модерни предложения на осветителния пазар. Вкусовете и предпочитанията на различните поколения също се променят. 

 

За да сте в крак с модата и да направите правилните избори относно осветителни тела за Вашия дом, ще споделим с Вас някои от топ тенденциите в дизайна, що се отнася до осветителни тела.

Мекото злато е новото актуално покритие

На преден план през 2021 са поставени елегантните, сферични осветления с меко златно покритие. През последните години се наблюдава засилен интерес към меките цветове. Цветове като сиво и бежово са популярни и предпочитани. Мекото злато също попада в този спектър от меки цветове. Мекото злато попада някъде по средата между матово сребро и матово злато. То взима мекото матово покритие на тези два нюанса, като същевременно се радва и на топлината на златото. Това го прави чудесен избор за почти всеки интериор.

Можете да изберете различни стилове пендели с меко златно покритие. Насладете се на варианти, които подчертават златото или пък допълват мекото злато с други меки цветове. Използвайте такъв тип осветление, за да привлечете вниманието към определени кътчета или зони от помещението.

Ретро и индустриални стилове са на мода

В осветлението съществуват ретро и индустриални стилове, които в момента също са актуални и позволяват свободата да бъдете различни и уникални. Онлайн магазин за осветление GAMALIGHT, Ви предлага голям избор от осветителни тела и продукти. Индустриалният дизайн винаги се е въртял около неутралните цветове и метала. Тази вълна се завръща, но по различен начин. Съвременното индустриално осветление е донякъде модернизирана версия. В този стил са включени по-елегантни метали, по-богати и разнообразни тонове и различни дизайни.

Чрез такъв вид осветление, Вие можете да преобразите тотално отделни места в дома. Популярни зони за индустриални осветителни тела са кухненската зона, зоната за хранене или дневните, под формата на стенно осветление.

LED осветлението

Крушките с нажежаема жичка вече не са популярен избор за осветление, тъй като са разточителни и неефективни. Голяма част от енергията се губи под формата на топлина. Именно затова, повечето домакинства предпочитат да преминат към други, по-ефективни и екологично чисти форми на осветление, като LED решенията.

LED осветлението е все по-често срещано решение поради редица причини, като например ниските цени, енергоспестяващите свойства, дълготрайност и по-голяма ефективност. Освен чудесните свойства на LED решенията, съществува богато разнообразие от различни стилове, размери и форми, на които можете да се насладите. LED лампите са налични в различни цветове, с различна яркост и в различни форми.

Първоначалната инвестиция за LED осветление може и да е по-голяма от стандартните осветителни тела, но Ви позволява да спестите пари в дългосрочен план. Светодиодите имат продължителност около 50,000 часа, което е в пъти повече от традиционните осветителни решения. Това гарантира, че не е наложително да сменяме осветлението често или пък да се тревожите за търсене на майстори.

Този тип осветление е популярен избор за бани и пространства, които се нуждаят от ярка, фокусирана светлина. Най-често, LED осветлението се поставя над огледала, за да направи дейности като гримиране или бръснене по-лесни и сигурни.

Светът на дизайна непрестанно се променя и се влияе от редица фактори. Независимо дали светлинните тела във Вашия дом са от последните колекции или пък са по-стари модели, но пък предлагат ефективни решения, целта им е да задоволят Вашите нужди и да паснат на останалите елементи от интериора. Надяваме се, че тази статия Ви е запознала с някои от актуалните тенденции в света на осветителните тела.