5 проблема с къдравата коса, за които жените мълчат

За много собственици на къдрава коса животът е пълен с допълнителни проблеми, свързани с грижата за къдрава коса. За някои от тях жените никога не говорят. И ето защо.
Наследих много от баща си: неспособност да скрия емоциите си, неспособност да си държа устата затворена, когато чуя откровена глупост, и пълна липса на съпричастност към закъснелите. Освен това наследих неговата трапчинка на брадичката, любовта към китайската храна и страстта към историческите романи.

Наследих и къдравата му коса.

Цял живот са ми казвали, че жените са готови да платят много пари за къдрици като моите. Подозирам обаче, че откакто 80-те години на миналия век са зад гърба ни и прическите с буфан са излезли от мода, жените вече не искат къдрава коса.

Днес ме е срам да покажа снимките си от училище. По това време нямах на разположение ефективни продукти за грижа за косата и къдриците ми стърчаха в различни посоки. По-късно, разбира се, се научих да управлявам непокорните си кичури и успях да се примиря с факта, че колкото и да се опитвах, никога нямаше да направя същата очарователно разрошена прическа като Мег Райън. Въпреки това никога не съм преставал да завиждам на жените с права коса.

Къдравата коса ви принуждава да планирате времето си. Когато имате куп къдрици на главата си, преди да излезете от къщата, ще трябва да се справите с продукти за грижа, кремове за изправяне и преси за коса. Оформянето на къдрава коса е цяла наука. Опцията „измити и отиде“ със собствениците на къдрава коса няма да работи. И въпреки че успях да обичам къдриците си и признавам, че те са част от моята личност, няма да е вярно да кажа, че от време на време не мечтая да си обръсна главата.

И откакто станах майка, къдравата коса се превърна в истински проблем. Нека си признаем, никое къдрокосо момиче няма достатъчно време да оформи добре непокорната си коса, докато едно от децата й иска гърне, а друго виси на гърдите й.

Достатъчно е да кажа, че откакто станах майка, нося бейзболни шапки през цялото време. И ако и вие имате къдрава коса, вдигам бутилка интензивен балсам за вас – защото знам, че ме разбирате.

1. След сън къдрокосата мама има просто феерична прическа.

През първата година от живота на дъщеря ми обикновено приличах или на булката на Франкенщайн, или на момичето от комедията О, наука! По това време обикновено ми беше трудно да мисля и ако успеех да се изкъпя, тогава това се случваше късно през нощта. За момиче с къдрава коса влизането в леглото с мокра коса е катастрофа. Веднъж, когато, събуждайки се сутринта, чух от съпруга си: „Здравей, Алла Борисовна!“ – Разбрах, че имам сериозни проблеми с косата си.

2. Късата прическа тип „мама“ не е опция.

Къдравата коса е индикатор за влага. Косата се къдри повече след дъжд, веднага щом излезете навън и никакво оформяне на къдрава коса не може да ви спаси. Колкото по-висока е влажността, толкова по-обемна става косата ви. В същото време дългите буйни коси са по-лесни за управление – защото могат да бъдат събрани на опашка или кок. Така че, ако решите да подстрижете косата си късо с надеждата да получите допълнителни пет минути сутрин, много скоро ще съжалявате за това решение. Запомнете: трябва завинаги да забравите за късите прически за къдрава коса.

3. Скъпите пелени изместват продуктите за коса от списъка ви за пазаруване.

Грижата за къдрава коса е ужасна ежедневна караница и ако видите момиче с красива къдрава коса, знайте, че тя е прекарала повече от час пред огледалото и е похарчила прилично стилизиращи продукти.

Моят фризьор, когото познавам от 9 години, е в списъка на онези, на които винаги честитим Нова година с причина. Тя е в състояние да укроти къдриците ми, но за това трябва да изложа прилична сума – с която беше по-лесно да се разделя, докато имах деца. Въпреки това, когато трябва да купите пелени, скъпите продукти, които поддържат косата ви в шах, са първите, които се зачеркват от списъка за пазаруване. И сега се разхождате с шокирана разчорлена коса на главата си, а децата ви какат в пелени, купени вместо хидратиращ гел.

4. Времето къдрави момичета – не съюзник.

Майките прекарват много време навън. Те чакат децата от футболна тренировка под жаркото слънце, бързат до магазина под проливния дъжд, стоят на вятъра на детско парти в парка. Каквото и да е времето, къдравите майки рядко се възползват от него. „Денят на лошата коса“ продължава вечно. Повече от сигурна съм, че майката природа има права коса. И познавам майки с къдрава коса, които избраха да носят бейзболна шапка три години подред, за да избегнат въздействието на слънцето, дъжда и вятъра.

5. Вашите къдрици се предават на децата, което прави къпането и разресването им изтезание.

Наистина ли няма начин да оформите къдрава коса и да осигурите за къдрава коса? Разбира се, вече има спрейове за разплитане и специални гребени за къдрава коса (и защо ги нямаше преди!), Но никакви средства не могат да ви спасят от крясъците и писъците на тригодишно дете със заплетени къдрици. Съжалявам скъпа. Няма да можеш да ме прежалиш. Ще трябва да имаме търпение.

Да, къдравата коса е моето главоболие. Искрено завиждам на тези, чиято коса изглежда една и съща през целия ден, както и на тези, които успяват да изглеждат прилично, току-що станали от леглото. Въпреки това, в онези редки дни, когато влажността е подходяща, имам три допълнителни минути, за да се почистя и косата ми не се съпротивлява, когато я оформям, дори обичам къдриците си, които улесняват ходенето ми. Освен това ми напомнят за починалия ми баща и ме карат да се усмихвам.

Но слушайте, майки с прави коси, ако кажете, че сте готови на всичко за къдриците отново, рискувате да получите преса от някоя къдрокоса жена.