Грижа за мъжката кожа – 3 съвета на експерти

Грижата за кожата не типично женско нещо. През 2021 и 2022 година в световен план се забелязва покачване с 30% на употребата на мъжка козметика. Най-често се използват кремове за лице, серум за очи и почистващи продукти.

Предотвратяването на мастната секреция, като същевременно се поддържа високата хидратация на кожата, е наистина важната рутина за мъжката кожа.

Разлика между мъжката и женската кожа ?

В сравнение с жените, кожата на мъжете има повече колаген и еластин, което прави кожата им плътна и стегната и следователно признаците на стареене се появяват много по-късно в сравнение с жените. Ето защо е важно и мъжете да се грижат за кожата си, като спазват рутинно почистване, споделят от онлайн магазина за мъжка козметика DUXE.

Как мъжете да се грижат правилно за кожата си?

Ето какви насоки дават от duxe.bg за красива и добре изглеждаща мъжка кожа:

 

Разпознайте какъв тип кожа имате: Това е първата стъпка за планиране на вашата рутинна грижа за кожата. Направете си тест и вижте дали имате суха, мазна или комбинирана кожа. Като цяло, хората с мазна кожа са склонни да имат мазнина в Т-зоната (чело, нос и брадичка). Проверете това с помощта на салфетка, като я поставите в тези области и вижте дали остава мазно по салфетката.

 

Изберете продукти според типа кожа: Тъй като има разлика между кожата на мъжете и жените, продуктите за мъжете са направени да отговорят на спецификата на мъжката кожа. Уверете се, че сте се запознали как точно да прилагате тези продукти.

Почиствайте добре кожата си: Мъжете трябва да мият лицето си поне два пъти на ден, като използват продукт за измиване на лицето, който подхожда на кожата им. Тъй като кожата има тенденция да се омазнява през целия ден и да блокира порите, е важно да следвате редовна рутинна процедура за почистване. Внимавайте този продукт да не изсушава кожата ви и ако е така, то сменете този продукт

Ексфолиране: Цялата мръсотия и масло, натрупани по лицето, водят до черни точки или бели точки и образуват слой от мъртва кожа. Ексфолирането премахва този слой и извежда гладка, здрава кожа. В случай, че имате мазна кожа, използвайте ексфолиант на базата на салицилова киселина. Измиването с гликол за лице също е добра покупка, тъй като почиства, както и ексфолира.

Овлажняване: След цялостно почистване и ексфолиране е важно да овлажните кожата си, за да я поддържате мека и еластична. Хидратиращият крем осигурява необходимото количество влага на кожата, за да я поддържа хидратирана и здрава. Крем за ръце, лосион за тяло са някои добри възможности.

Ако следвате тези препоръки, то може да запазите кожата си в млад вид, да забавите появата на бръчките, да премахнете зачервяванията и най-важното е, че така ще се чувствате по-уверен в себе си