Официална рокля. Как да направим правилен избор?

 

Поканени сте на важен празник, на който ще трябва да завладеете всички по невероятен начин? След това в идеалния случай трябва да обмислите всичко до най-малкия детайл – обувки, рокля , аксесоари и т.н. Но кралицата на вашия образ е рокля, защото тя подчертава образа, създава правилното настроение, скрива несъвършенствата и, разбира се, се възхищава на красота я. Роклята променя настроението и самата жена, нейните навици, нейната походка и нейните жестове.

Дългата рокля се счита за класика за жени, роклите с дължина до коляното са подходящи за особено сложни събития. Роклите, които Модна къща Алерт произвежда могат да бъдат вталени или свободни. Разнообразието от материи, от които са изградени вечерните рокли, е удивително – към вече класическите материи се добавят сатен, шифон, дантела, а понякога и кожа и други материали.

Правила за избор на вечерна рокля

Вечерните или официални рокли не са първата необходимост в женския гардероб, така че е по-добре да си купите рокля за всеки повод. Моделът на роклята трябва да бъде избран според фигурата ви. Ако имате нужда само от вечерна рокля, трябва да закупите модел с неутрална светлина. Класическата официална рокля няма много драперии и декорации, цветът е неутрален, а кройката зависи от формата ви. Може да бъде с колан или сако, по-добре е да не избирате рокли от дебел плат или с дълги ръкави.

Най-често жените избират костюм с пола, защото те стоят идеално в различни форми и не избледняват. Най-важното е, че роклята да е с отлично качество, както на материята, така и на шевовете. Всяка рокля трябва да отговаря на това правило, но когато стилът е семпъл, всеки недостатък ще бъде особено забележителен. И разбира се, дрехите ви трябва да ви стоят перфектно, в противен случай дори лек недостатък във формата ще се забележи.

Малката черна рокля е чудесно решение за вечерна рокля, тя ще бъде подходяща във всяка ситуация. Идеална е за фирмени партита, особено ако няма начин да се преоблечете у дома. Можете да вземете със себе си аксесоари, украсени с кристали, такива дребни предмети коренно ще променят визията ви.

Правила за официална рокля

Има няколко правила за носене на дрехи: рокля с дебели презрамки е подходяща за началото на вечерта, рокля с отворено деколте – след 20 часа. и дълбоко деколте след 22ч. За някои хора тези правила може да са старомодни, но спазването им ще ви помогне да изглеждате добре. Всичко трябва да е балансирано и подходящо, не е нужно да се надявате, че отворен топ или мини пола ще подчертае вашата красота и ще привлече рискован поглед, такава прекомерна сексуалност само ще привлече вниманието на онези, които искат същата лесна връзка с вашите дрехи .

Рокли за пълни дами

За по-закръглени дами са подходящи, но същевременно с висока талия. Тези стилове отвличат вниманието от корема и бедрата. Ако трябва само да скриете корема, по-добре е да изберете рокля с колан. Също така, трапецовидни рокли са подходящи. Горнищата на роклята могат да бъдат всякакви, но роклите с дълбоко деколте най-често печелят. Ако имате пълни ръце, по-добре изберете рокли с дълъг ръкав.

Те перфектно скриват формата на тялото, а ако добавите колан и го вържете към най-тънката част на тялото, това не само ще ви украси, но и ще премахне излишните килограми. Роклята трябва да има трапецовидна форма и дълбоко деколте, което визуално ще увеличи раменете, като по този начин ще намали обема на горната и долната част. Ако трябва да отклоните поглед от големите си гърди, изберете модел с дълга пола или обикновен, но покрит с кристали или други декоративни елементи. В секция Макси рокли на Модна къща Алерт предлагаме различни макси или дълги рокли за всяка дама. Всеки модел е съобразен с фигурата.

Рокли за ниски дами

За ниски момичета са подходящи рокли от феерични материи с висока талия. Такъв модел ще подчертае деколтето, както и ще привлече вниманието към областта на горната част на тялото, високата талия ще даде ефект на дълги крака и висок растеж. Носенето на широка и дълга пола не е препоръчително, по-добре е тя да е със средна дължина. Обувките трябва да са на висок ток. На този тип момичета асиметричните рокли изглеждат страхотно.

Цвят и материя

Изборът на цвят на роклята зависи от вида на външния вид и предпочитания стил на облекло. Разбира се, по-добре е да изберете ярки и наситени цветове, защото те веднага ще ви отличат от тълпата. Черното е универсално, а бялото винаги е печеливш и елегантен цвят.

Ако изберете рокля според външния вид, трябва да спазвате правилата:

Червенокосите момичета изглеждат страхотно в ярки и наситени цветове, за предпочитане зелено, синьо. Все още не експериментирайте с горчица и светлокафяви нюанси. Кафявата коса изглежда страхотно в синьо, зелено, жълто. Блондинките със сигурност могат да носят тъмно и светло, но най-светлите нюанси трябва да се избягват.

И накрая, обърнете внимание на темата:

Естествената коприна е подходяща за момичета, може и да не подхожда на по-щедрите дами, но ако моделът е широк, значи може.
Шифонът е подходящ за всички момичета, защото пасва перфектно и се адаптира към всяка фигура.
Плътен материал се препоръчва за момичета, които искат да скрият обема на тялото. Дебела материя, още по-добре се регулира, ако има подплата.

Ефектите се увеличават, но само в зоната, където се прилагат. Ако искате да намалите бедрата си, купете рокля с принт на гърдите, визуално увеличавайки деколтето и спускайки дъното.
Малките цветя ще изглеждат погрешно на роклята.
Геометричните фигури са допустими за вечерна визия, но трябва да внимавате и за това – придайте обем.