Стилни прически подходящи за всеки тип коса

Стилни прически подходящи за всеки тип коса

Въпреки че косата е огромна част от нашата идентичност, тя е и една от най-лесните неща, които можем да променим в себе си. Само след час в стола на вашия фризьор може да придобиете напълно нова визия.

Може би смятате, че косата ви е твърде тънка или гъста и се чудите как можете да я направите по-обемна или лека. Имаме добри новини за вас, защото ние подбрахме четирите най-универсални прически точно тук.

Искате да освежите визията си? Имате нужда от промяна? Продължете да четете, за да научите повече за избора на идеалната прическа за вас!

  • Бретон

Всеки от нас в даден момент се е чудил дали бретон ще му стои добре и заслужава ли си рискът. Държим да споменем, че не препоръчваме импулсивното подстригване, особено сами късно вечер. Има стил, който е най-лъскателен към вашите черти, трябва само да изберете правилния и да се доверите на професионалист.

Кои стилове са най-подходящи в зависимост от формата на лицето ви?

Овал – Прав, плътен

Кръг – Страничен, плътен

Квадрат – Изтънен и ефирен

Диамант – “Перде”

Правоъгълник – Страничен, изтънен

Сърце – Прав, плътен

Ако имате по-дълго чело и искате да отвлечете вниманието от тази област, бретонът може да бъде най-добрият ви приятел. Прав бретон би бил много подходящ за вас. Късите чела работят по-добре с меки, странично изметнати кичури или с бретон “перде”, който допринася с издължаващ ефект на лицето (или илюзията за такъв).

Пикси

Ако предпочитате късите прически или искате драстична промяна във визията си, Пикси е най-подходящият вариант за вас. Характеризира се с къса подстрижка в задната част на главата и по-дълъг страничен бретон. Пикси е една от най-късите прически, които можете да си направите, но въпреки това резултатът е елегантна и женствена визия. Променете своите вече къси прически с малко допълнителна текстура и пластове. Или пък бъдете смели, експериментирайте с напълно нова визия и направете добро дело като дарите косата си. Стайлингът изисква много малко усилия, което е голямо предимство в забързаното ежедневие.

Балеаж

Техниката е родена в Париж през далечната 1965 година. Представлява наситено изсветлени краища чрез преливащи кичури, създаващи мека и естествена градация от основния ви цвят към по-светли нюанси. Тази техника ще ви даде естествен, “целунат от слънцето” ефект. Тя е изключително ефектна, но същевременно щадяща, тъй като се изсветлява минимално количество коса. Тази техника е подходяща не само за блондинки. Всъщност се използва за всички цветове коса, добавяйки мека триизмерност чрез изсветляване до два-три тона от естествения цвят. 

Основната причина Балеажът да стане толкова популярен, е че израстването на корените не е натрапчиво. За разлика от обикновените кичури, Балеажът може да се поддържа на много по-дълъг период от време – до 6 месеца. Това прави тази фризура и изключително бюджетна. Ако търсите фина, но ефектна промяна, за да разчупите визията си, то Балеажът е перфектният избор! Тук може да намерите балеаж цена.

Пластове

Без значение дали вашата коса е къса или дълга, пластовете винаги са добра идея! Това е една от онези фризури, с които не можете да сбъркате. Те са чудесен начин да промените визията си, но има някои неща, които трябва да вземете предвид въз основа на вашата коса и предпочитанията ви за оформяне. Ако косата ви е гъста, слоевете ще помогнат за намаляване на тежестта, без това да е за сметка на дължината и ще добавят движение. Ако е фина и тънка, може да заложите на дълги пластове, за да се запази възможно най-много плътност. 

Пластове са чудесен начин да придадете движение и обем на косата си, ако не сте готови за голямо подстригване. Те могат да се използват и за рамкиране на лицето ви, за да изглежда по-издължено и изтънено. Пластовете са изключително универсални като варират по дължина и брой, които изцяло зависят от визията, която искате да придобиете.

В заключение, да изберете правилната прическа за вас може да бъде истинско предизвикателство. От подстригване до изсветляване, всяка техника е различна и води до различен ефект. Преди да отидете в салона обаче трябва да помислите добре колко време и средства сте готови да отделите за поддръжка. За щастие, ако вземете всички гореспоменати фактори под внимание, ще успеете да направите правилния избор!