Хобито, което завладя скрити артисти от всички възрасти

Един от най-хубавите подаръци, които да направите за себе си или за някой друг, са прекрасните и все по-търсени картини за оцветяване по номера. Милиони хора по света откриха ползите от това удовлетворяващо хоби и заслужено се радват на завършените си произведения, без да са професионални художници. Достъпно и разтоварващо занимание за всеки, оцветяването на картини тренира мозъка, намалява стреса и внася доза свежест във всекидневието. А и накрая с гордост ще закачите на стената и ще се любувате на прелестния изглед от Париж, зеления планински пейзаж, кораба сред морските вълни или портрета на любимия ви актьор.

 

Тематичното разнообразие ще задоволи всеки вкус и вероятно ще се изкушите не от една, а от няколко платна. Канавите се продават с предварително отпечатани контурни елементи и фигури за запълване, няколко четки с различна дебелина, акрилни, темперни или маслени бои, както и с подматрачна рамка и кукички за окачване. Не бива да забравяме и схемата за оцветяване, която ще ви насочва, докато завършите произведението. Тоест, всичко нужно е включено в кутията, а за вас остава единствено да се насладите на творческия процес. Страхотно, нали?

Събуди художника в себе си

Да, децата обожават да рисуват и оцветяват, но това далеч не е забранено за възрастни, а тъкмо обратното. Тъй като картините по номера са различни по стил и сложност, буквално всички поколения могат да се забавляват, създавайки красота с ръцете и фантазията си. Върху всеки елемент от платното е посочен номер, отговарящ на конкретен цвят от включените багрила. Оттам нататък може да експериментирате с техники, с наситеността на боята, със светлосенки, изтъняване и подчертаване на контурите и т.н. Може да си придържате стриктно към образеца или да проявите артистично творчество, добавяйки личен почерк върху платното.

 

Ето защо висококачествените картини за оцветяване по числа са перфектният начин да получим удовлетворение, като изпъстрим дребнотемието с цветове и разсеем проблемите с изящното изкуство. Няма значение дали картината изобразява романтичен градски пейзаж, домашни любимци, натюрморт или фигурална композиция тип мандала. Открийте художника в себе си и започнете да творите без притеснения.