Какви неща да добавите в списъка си за пазаруване преди още бебето да се е родило?

списъка си за пазаруване преди още бебето да се е родило

В очакване на новия член на семейството ли сте? Поздравления! Раждането на бебе е вълнуващ момент и сме убедени, че ще имате желанието да сте се сдобили с всичко необходимо, преди да се появи вашето малко бебче.

В този материал сме се постарали да изготвим за вас най-важните и полезни неща, които да добави в своя списък за пазаруване, и които да подготвите преди самото раждане. Но преди да сте започнали да разглеждате онлайн магазините или да отидете във физически, има няколко неща, които трябва да добавите към списъка за пазаруване, за да не забравите някое от важните и задължителни неща.

7 неща, които трябва да закупите преди раждането на детето ви

1. Столче за кола

Столчето за кола трябва да бъде предварително подготвено, и то още преди да потеглите с бебето към дома за първи път. Търсете столчета за кола, които са лесни за инсталиране, имат петточкови предпазни колани и са подходящи за възрастта, височината и теглото на детето ви. В България по закон ползването на столчето е задължително, докато детето не навърши 4-годишна възраст. След което е 8 годишна възраст може да използвате седалка без облегалка.

2. Бебефон

Бебефонът е основен елемент, който всеки родител трябва да има в дома си. Той ви дава спокойствие, като знаете, че можете да държите под око детето си, докато то спи или си играе в стаята си.

Те се предлагат в различни форми и размери и могат да бъдат закупени от повечето магазини. Освен това те са доста достъпни, което ги прави достъпни за повечето родители.

Бебефонът ви позволява да следите дишането, движенията и други признаци на безпокойство на вашето бебе. Можете също така да активирате аудио- и видеопотоци, така че да наблюдавате и слушате бебето си от друга стая. По този начин можете да сте сигурни, че бебето ви е в безопасност, дори когато не сте в същата стая.

3. Пелени

Пелените са един от най-важните елементи, от които ще се нуждаете за вашето бебе, особено през първите няколко месеца. Подгответе няколко пакета пелени за новородени още преди раждането на бебето. Може да искате да разгледате и пелени от плат, които ще бъдат по-екологични и икономически ефективни.

4. Бебешко облекло

Вашето бебе ще се нуждае от много дрехи, за да му е топло и комфортно. Запасете се с дрешки, спални комплекти, чорапи и шапки с различни размери, за да има какво да носи бебето, докато расте. Всичко необходимо за новородено може да откриете онлайн. Съветваме ви да избирате внимателно материите, от които са изработени дрешките, тъй като това е от особено значение за удобството на мъничето.

5. Консумативи за кърмене

Ако планирате да кърмите бебето си, ще трябва да имате под ръка подходящите консумативи. Потърсете торбички за съхранение на кърма, подложки за кърмене и помпа за кърма. Може би ще искате да се сдобиете и с възглавница за кърмене, която ще направи кърменето по-удобно.

6. Консумативи за баня на бебето

Времето за къпане е една от най-важните части от деня на вашето бебе. Вземете бебешка вана, меки кърпички, мек бебешки шампоан и душ за тяло и бебешки термометър, за да сте сигурни, че температурата на водата е комфортна за вашето бебе.

7. Бебешка количка и бебешка кошара

Детската количка е удобен начин за транспортиране на бебето ви,кошара е must have, защото добрият сън на детето ви ще ви предостави голямо спокойствие. Има много стилове, от които да избирате. Уверете се, че сте избрали такива, които отговарят на начина ви на живот и имат характеристики за безопасност като стабилна рамка и предпазни колани за количката.

Това са само някои от необходимите елементи за комфорта на вашето бебе. С подходящите елементи можете да гарантирате, че бебето ви е в безопасност и се чувства комфортно в новия си дом.